Política 21/08/2015

La Fiscalia arxiva en temps rècord la denúncia del PSOE contra Fernández Díaz per la reunió amb Rato

El ministeri fiscal ha trigat només una setmana a descartar el cas

Mariona Ferrer I Fornells
2 min
El portaveu del grup socialista al Congrés, Antonio Hernando, després de presentar la denúncia a la Fiscalia General de l'Estat contra Fernández Díaz / M.F.F.

MadridLa Fiscalia General de l'Estat ha trigat només una setmana a arxivar la denúncia del PSOE contra el ministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz, per haver-se reunit amb l'imputat Rodrigo Rato a la seu del ministeri. Segons ha anunciat a la seva pàgina web, el ministeri públic es basa en "el caràcter prospectiu" i "absència de suport físic" de la denúncia.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La denúncia es va presentar el 13 d'agost per prevaricació, omissió del deure de perseguir delictes i revelació de secrets. El portaveu del grup socialista al Congrés, Antonio Hernando, que va ser l'encarregat de presentar el text davant la Fiscalia, ha lamentat que el ministeri públic "decideixi mirar cap a una altra banda", ja que és qui té els mitjans per investigar i aclarir de què van parlar Fernández Díaz i l'exvicepresident espanyol. "És la seva responsabilitat", ha afegit.

El PSOE té previst seguir demanant explicacions al govern de Mariano Rajoy durant la pròxima diputació permanent del 26 d'agost. Els socialistes van presentar la denúncia abans que el ministre de l'Interior comparegués al Congrés per donar explicacions de la trobada. Fernández Díaz va esgrimir que Rato temia per la seva seguretat després d'haver rebut amenaces per Twitter. Un argument que no va convèncer cap grup de l'oposició, que sospiten que s'hi va reunir per parlar de les tres causes pendents amb la justícia: la sortida a borsa de Bankia, l'escàndol de les targetes 'black' i un frau de blanqueig de capitals.

stats