Política 31/01/2017

La Fiscalia recorrerà l'arxivament de la causa contra els regidors de Badalona pel 12-O

El jutge no va trobar indicis de delicte de desobediència

Ara
1 min
Un centenar de persones s'ha concentrat davant les portes de l'Ajuntament de Badalona

BarcelonaLa Fiscalia recorrerà la decisió del jutjat d'instrucció número 4 de Badalona d'arxivar la causa contra 6 regidors per presumpta desobediència el 12 d'octubre. Segons fonts judicials, el fiscal ja va presentar un informe en què s'oposava a l'arxivament abans que el magistrat decidís tancar la investigació aquest dilluns.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Ara la Fiscalia estudia si presenta un recurs de reforma davant del mateix jutjat o un d'apel·lació davant de l'Audiència de Barcelona. El ministeri públic entén que els 6 regidors fins ara investigats, Oriol Lladó, José Antonio Téllez -que va trencar la resolució judicial davant les càmeres- Agnès Rotger, Eulàlia Sabater, Fàtima Taleb i Francesc Duran, van desobeir l'ordre d'un altre jutjat de Badalona de mantenir l'Ajuntament tancat el 12 d'Octubre.

El jutge que portava el cas no ho veu igual. En la seva resolució assegura que els regidors no van cometre cap delicte perquè en realitat el consistori no va arribar a obrir les portes al públic, qualifica de "'performance'" sense valor jurídic el fet que es reunissin a les dependències municipals i un d'ells estripés l'ordre judicial i emmarca aquest últim fet dins de la "llibertat d'expressió".

stats