Política 09/01/2012

El president de Foment del Treball considera que Fernández Díaz és un "bon enllaç" amb Madrid

La patronal catalana és partidària del pacte fiscal i que Catalunya es fixi en els 'lands' alemanys a l'hora de negociar el finançament que li correspon

Ara
1 min

BarcelonaEl president de la patronal catalana Foment del Treball, Joaquim Gay de Montellà, ha considerat avui que el ministre Jorge Fernández Díaz i el cap de gabinet de Mariano Rajoy, Jorge Moragas, són dos "bons enllaços" de Catalunya amb Madrid.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Després que fa unes setmanes es mostrés partidari de tenir ministres catalans a Madrid i apuntés a CiU, avui ha assegurat que Jorge Fernández és una persona "identificable amb Catalunya" i una bona connexió amb el govern espanyol.

En una entrevista a Els matins de TV3, ha defensat de nou el pacte fiscal i ha assegurat que aquest és un objectiu inclòs en els eixos de Foment del Treball des del segle XIX.

Ha descartat, però, mobilitzacions o accions per reivindicar-lo a Madrid. "No som partidaris de les manifestacions de caire popular; el defensarem amb rigor i mètode", ha matisat.

El president de la patronal catalana ha assegurat que és inadmissible l'actual sistema de finançament i que, per tant, la demanda del pacte fiscal és "lícita i lògica". S'ha mostrat partidari de prendre com a exemple el sistema dels lands alemanys.

stats