Política 26/10/2016

Forcadell: "Por? Jo de por no n'he tingut mai"

La presidenta del Parlament preveu que el nou govern de l'Estat seguirà "judicialitzant" la política

Ara
2 min
Carme Forcadell també va rebre el suport explícit d’Ada Colau.

BarcelonaLa presidenta del Parlament, Carme Forcadell, ha assegurat en una entrevista a Catalunya Ràdio que no té por de la justícia, que l'està investigant per haver permès que es discutissin les conclusions de la comissió d'estudi del procés constituent a la cambra. Està acusada dels delictes de desobediència greu i prevaricació continuada. "Por? Jo de por no n'he tingut mai", ha dit Forcadell quan la periodista Mònica Terribas li ha preguntat si temia la sentència. Tot i així, la presidenta no ha volgut concretar si, en cas que es produeixi la inhabilitació, continuarà exercint el seu càrrec. "No ho puc preveure perquè no m'ho puc imaginar", ha dit Forcadell, que ha afegit: "Seria un atac antidemocràtic tan gran i un descrèdit internacional... no m'ho puc imaginar".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Això sí, el que la presidenta del Parlament sí que preveu és que amb el nou govern del PP a Madrid –amb el suport de Ciutadans i del PSOE– la legislatura que ara comença continuarà denunciant les decisions que vagi adoptant el Parlament: "Crec que la legislatura continuarà judicialitzant la política, això no acabarà. Continuarem utilitzant els tribunals per resoldre els problemes polítics", ha dit. La presidenta ha insistit que ella va "complir" amb les seves funcions en permetre aquella polèmica votació i ha assegurat que continuarà "defensant la sobirania del Parlament i defensant que tots els diputats puguin expressar-se al Parlament". Forcadell ha recordat que fins ara les institucions espanyoles denunciaven al Tribunal Constitucional les resolucions que aprovava el Parlament, però que "han fet un pas més" i "volen que sigui el mateix Parlament qui censuri el debat".

Forcadell ha explicat que, tot i no haver-ho parlat encara amb el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, serà ell qui, arribat el moment, signi la convocatòria del referèndum.

La presidenta ha lamentat que molt sovint la feina que es fa al Parlament passa desapercebuda, i ha recordat alguns dels episodis excepcionals que s'han viscut a la cambra catalana en aquest darrer any, com la investidura del president només dues hores abans que s'exhaurís el termini, la qüestió de confiança o la destitució, "en només una setmana", del director de l'Oficina Antifrau de Catalunya, Daniel de Alfonso, per la polèmica de les gravacions.

stats