Política 22/09/2017

Forcadell denuncia una "operación tumulto" per fer veure que a Catalunya hi ha violència

La presidenta del Parlament participa en un acte de Podem Catalunya a Lleida on Fachin assegura que el seu partit "reconeixerà el clam que expressi el poble català"

Abel Pujol
2 min
Els diputats Albano Dante Fachin, Carmes Forcadell i Carles Riera, entre d'altres, avui a Lleida

LleidaCarme Forcadell ha volgut llençar avui a la capital del Segrià un missatge de calma i tranquil·litat a la ciutadania en un acte que ha aplegat més de 300 persones a les portes de la Universitat de Lleida organitzat per Podem Catalunya. Forcadell ha assegurat que "l'estratègia de l'Estat és fer veure que hi ha violència als carrers per tal d'acusar-nos del delicte de sedició". Ha qualificat aquesta estratègia d'"operación tumulto".

La presidenta ha lamentat la vulneració de drets fonamentals dels darrers dies denunciant que "el govern espanyol parla molt de democràcia però actua com una dictadura". En declaracions prèvies a la premsa, la presidenta del Parlament ha assegurat que el cessament de Josep Maria Jové "és una manera de dir prou, de defensar aquestes persones i de demostrar la repressió que està efectuant l'estat espanyol".

Abraçada entre Carme Forcadell i Albano Dante Fachin aquesta tarda a Lleida

D'altra banda, Albano Dante Fachín, organitzador de l'acte, ha animat el públic apel·lant a la unitat entre partits: "Ens volen dividits, però no hi ha divisió que valgui quan s'ataquen drets fonamentals". El líder de Podem Catalunya ha tornat a deixar clara la postura del seu partit, diferent a la que han pres els comuns d'Ada Colau. "Podem Catalunya reconeixerà el clam que expressi el poble català", ha recalcat Fachin.

Albano Dante Fachin, en to irònic i recordant els vaixells atracats al port de Barcelona i Tarrragona, ha comparat el govern del PP amb el personatge de dibuixos animats del Coiot, recordant que aquest "sempre corre perseguint algú, fins que acaba caient pel precipici".

L'acte, que s'ha hagut de traslladar des de l'emplaçament original fins a les portes del Rectorat de la Universitat de Lleida per un problema amb el subministrament elèctric, també ha comptat amb la presència de Marta Sibina, diputada d'En Comú Podem al Congrés, i Carles Riera, diputat de la CUP. Sibina, que ha recordat d'altres mobilitzacions socials com la de defensa de la sanitat pública, s'ha atrevit a entonar uns paràgrafs de la cançó "Viure amb tu" d'Isaac Ulam entre aplaudiments sonors.

Per la seva banda, el diputat cupaire ha emplaçat a la gent a desobeir la legalitat espanyola i ha recordat que "nosaltres hem posat el camp, la gent serà la que guanyarà el partit".

stats