Política 29/08/2014

Rangel contradiu Iceta i critica l'ofrena floral del Govern al Fossar de les Moreres per la Diada

En declaracions a RAC1, el diputat hi veu "un tint d'esbiaixament independentista". El primer secretari va dir hores abans que el PSC "no hi té res a objectar" i va fer una crida a participar als actes de l'Onze de Setembre

Ara
2 min
Rangel, Chacón, Rigol, Benach, Montilla i Pujol / EFE

BarcelonaL'exdelegat del govern espanyol a Catalunya Joan Rangel, membre de l'executiva del PSC de Miquel Iceta, ha lamentat que part dels actes oficials de l'Onze de Setembre s'hagin traslladat aquest any al Fossar de les Moreres. "No m'estranya gens, el Govern està fent servir tots els instruments polítics al seu abast", ha dit Rangel en declaracions a 'La nit a RAC1'. "Em va agradar que la Diada Nacional de Catalunya fos nacional, i per tant integradora, i ara molts veuran que és nacionalista o independentista, per tant, no integradora". Rangel hi veu "un tint d'un esbiaixament determinat per tensar la corda" amb vista al 9-N i ho veu "lògic" des de l'òptica del Govern d'Artur Mas. "Entra dins els guió, dins els propòsits polítics del Govern, que està fent servir tots els instruments al seu abast", ha afegit. Rangel també ha dit que l'Onze de Setembre no anirà a la V que l'ANC i Òmnium volen fer al centre de Barcelona perquè és "un diputat responsable" i té "feina" al Congrés perquè hi ha ple. Sí que anirà a l'acte institucional que la Generalitat organitzi a Madrid.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Es dóna el cas que al matí Iceta havia dit justament que el PSC no criticaria el nou emplaçament previst per a l'Onze de Setembre. "No tenim res a objectar, el PSC serà present i actiu a tots els actes i fa una crida a tothom a fer-ho des del ple respecte a les diferents posicions polítiques d'uns i altres", va manifestar. El primer secretari dels socialistes catalans va ser molt caut: "No és un lloc només de trobada per als independentistes, sinó també per a molta gent patriota que vol rendir homenatge a aquells que van sacrificar-se per defensar el seu ideal de pàtria". Com a novetat, el vespre del 10 de setembre el president de la Generalitat, Artur Mas, i la presidenta del Parlament, Núria de Gispert, faran una ofrena floral al Fossar de les Moreres. Aquest escenari no havia estat mai inclòs en la programació institucional i, tradicionalment, acollia la visita i els discursos dels sectors més independentistes de l'espectre polític català la nit del 10 a l'11 de setembre.

stats