RETIRADA DE ZAPATERO
Política 02/04/2011

Francesc Antich aposta per Rubalcaba per succeir Zapatero

El president balear no descarta Chacón però mostra les seves preferències pel vicepresident i ministre de l'Interior

Efe
1 min

PalmaEl president del Govern balear i candidat socialista a la reelecció, Francesc Antich, reconeix que "la capacitat i experiència" d'Alfredo Pérez Rubalcaba està "per sobre de molta altra gent" a l'hora d'optar a la successió de José Luis Rodríguez Zapatero.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Si en aquests moments el PSOE té una persona amb una gran capacitat política i una gran capacitat de comunicació aquest és Alfredo Pérez Rubalcaba", ha dit Antich en una entrevista amb EFE, abans que es conegués la decisió del president del govern espanyol de no repetir com a candidat.

Tanmateix, tampoc no ha volgut desestimar l'opció Chacón. "I si té una persona jove amb una gran fortalesa i amb una gran capacitat política aquesta és Carme Chacón", ha afegit el president balear, per a qui els dos possibles candidats socialistes a les eleccions de 2012 "són dos personatges molt importants dins de la política socialista ".

No obstant, segons Antich, "qui ha de triar la persona que ha de representar el PSOE ha de ser el PSOE i ningú més".

Antich ha reconegut que Rubalcaba, que precisament demà diumenge assisteix a un míting socialista a Palma, és, " a més d'un gran amic, una persona molt sòlida i molt clara", a més que té" una gran confiança dins del partit ".

Després de valorar també la figura de Carme Chacón, Antich ha considerat que Espanya "està preparadíssim" per tenir una dona com a presidenta del Govern.

Sobre si comptarà amb el president Zapatero per a la campanya a les Balears, el president balear ha dit que Zapatero "s'ho ha guanyat perquè en cap legislatura com aquesta hi ha hagut tantes inversions de l'Estat a les Illes".

stats