Política
Política 30/08/2011

Francesc Homs: “Al Parlament de Catalunya hi ha una majoria contrària a la reforma constitucional, i s'acabarà expressant en vots”

El portaveu del govern de la Generalitat assegura que ningú ha de donar lliçons a l'executiu català sobre austeritat econòmica, i rebla la voluntat del Govern de “decidir per nosaltres mateixos” com s'ha de gestionar el pressupost de la Generalitat

Redacció
1 min
Homs a la roda de premsa d'ahir, on va defensar la llei òmnibus.

BarcelonaFrancesc Homs creu que “al Parlament de Catalunya hi ha una majoria contrària a la reforma constitucional”, i està segur que “s'acabarà expressant en vots”. Així ho ha explicat el portaveu del Govern de la Generalitat en una entrevista a Catalunya Ràdio en què no ha volgut avançar els detalls de “la postura unitària del Govern” que es fixarà en la reunió del consell executiu d'aquest dimarts. No obstant això, Homs ha assegurat que el debat d'avui girarà entorn dels que consideren els dos eixos claus: “la qüestió econòmica i de l'autogovern”. Sobre el primer punt, el portaveu ha dit que “ningú ha de donar lliçons” a l'executiva catalana sobre austeritat econòmica i ha assegurat que el Govern defensarà “una política econòmica que tingui com a objectiu la preservació de l'estat del benestar”. Pel que fa a l'autogovern, Homs ha reblat la voluntat de “decidir per nosaltres mateixos com s'ha de gestionar el pressupost de la Generalitat, en quin moment ens hem d'endeutar i en quin moment cal retallar".

stats