NOU GOVERN
Política 27/12/2010

Francesc Homs, secretari general de presidència: del pinyol del partit al pinyol del Govern

Home de confiança d'Artur Mas i ponent de l'Estatut per part de CiU, serà un dels principals recolzaments del nou president al Palau de la Generalitat

Oriol March
2 min
Francesc Homs

BarcelonaDel cercle més proper a Mas dins el partit a l'epicentre del Govern. Del pinyol del partit al pinyol del nou executiu. Aquest seria el resum més acurat del nou pas en la trajectòria de Francesc Homs (Vic, 1969), que ocuparà el càrrec de secretari general de presidència a partir de dimecres. Estret col·laborador de Mas al partit i membre del pinyol, el seu cercle més íntim de col·laboradors (juntament amb David Madí, Oriol Pujol, Germà Gordó i Lluís Coromines), Homs seguirà de prop el dia a dia del nou executiu i es mantindrà, com fins ara, a escassos mestres del líder del partit.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Militant de CDC des de 1993, va ser un dels artífexs, juntament amb David Madí i Oriol Pujol, de donar suport a Artur Mas en el procés de successió de Jordi Pujol. La seva ajuda va ser crucial per desbancar Duran de la cursa per rellevar el president d'honor de CiU com a candidat a la Generalitat. Entre 1996 i 2003 ja va ocupar diversos càrrecs de responsabilitat a l'executiu català, com per exemple la direcció general d'Afers Interdepartamentals del departament de Presidència.

Una de les tasques de més responsabilitat que ha ocupat és la de ponent per part de CiU és la de ponent del nou Estatut, així com també la de negociador en tot el procés de millora del finançament. Llicenciat en Dret per la Universitat Autònoma de Barcelona, és l'ideòleg de la proposta estrella de CiU per aquesta legislatura: el concert econòmic. Ha plasmat el camí a seguir per aconseguir el “pacte fiscal en la línia del concert econòmic” (la denominació que fa servir ara el mateix Mas i el seu entorn) en el seu llibre “Dret a decidir: estació concert”. Va sonar amb força com a conseller d'Interior, però finalment Felip Puig va acceptar l'encàrrec de Mas per ocupar-se d'aquest deprtament, tan polèmic sota el lideratge de Joan Saura.

stats