Política 29/06/2015

Homs: "Aquest procés només s'explica si hi ha simbiosi amb la societat civil"

El conseller de la Presidència diu a TV3 que la unitat hi ha de ser "abans, durant i després" del 27-S i adverteix que les enquestes "constaten" que "separats no sumem més"

Ara
2 min
Francesc Homs durant una entrevista a 'Els matins' de TV3

BarcelonaEl conseller de la Presidència, Francesc Homs, fa una crida a la unitat sobiranista de cara a les eleccions del 27-S i assegura que "aquest procés només s'explica si hi ha simbiosi amb la societat civil". En una entrevista a 'Els matins' de TV3, i a l'espera que l'ANC decideixi en una consulta si accepta la proposta d'integrar-se a la llista del president Artur Mas, Homs ha assegurat que "la unitat hi ha de ser abans, durant i després del 27-S", i ha advertit que, de moment, "les enquestes constaten que la teoria de 'separats sumem més' no es compleix".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Homs ha avisat que si el 27-S "no guanya el sí-sí, haurà guanyat el no", i ha conclòs: "Ja es pot imaginar com serà llegit el resultat". En aquest sentit, ha subratllat que "el sí-sí és clar: és voler conquerir un estat independent". "La resta té un component més de màrqueting polític", ha asseverat.

Homs també ha assegurat que el seu "propòsit" no és "anar a cap llista" sinó "ajudar el projecte col·lectiu".

Sobre la impugnació del govern espanyol al comissionat per a la Transició Nacional, Homs ha advertit que el govern del PP "ha fet tard" perquè "moltes coses ja estan fetes", i ha avisat que amb aquesta mesura no aconseguiran "impedir" que el comissionat "s'expliqui i difongui les seves conclusions". En aquest sentit, Homs ha explicat que el Govern difondrà en els pròxims dies informació sobre l'estat en què es troben les diferents estructures d'estat impulsades per l'executiu català, després que el comissionat ja ha recopilat dades de tots els departaments.

Sobre els canvis en el Govern anunciats la setmana passada, Homs ha considerat que "és bo que hi hagi una mica de canvis" per no caure en "rutines". "Jo l'hi vaig plantejar al president fa mesos i ell ho va decidir fa pocs dies", ha explicat.

stats