NOU GOVERN
Política 27/12/2012

El Govern reclama a Madrid que s'ampliï l'objectiu de dèficit del 2013 fins a l'1,5%

El conseller Andreu Mas-Colell assegura que "no té lògica" el compliment del 0,7% de dèficit per a l'any que ve

S. González / O. March
1 min

BarcelonaEl nou Govern ha dedicat la seva primera reunió a aprovar la pròrroga dels pressupostos de la Generalitat per al 2013 i ha aprofitat per demanar que s'ampliï l'objectiu de dèficit fins a l'1,5% (enfront del 0,7% imposat per Madrid).

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El decret aprovat "consolida" els ajustos que s'han aplicat al llarg d'aquest any i manté el principi de prudència pel que fa a les perspectives fiscals per a l'any que ve. "Les perspectives a curt termini empitjoraran", ha considerat el conseller d'Economia i Coneixement, Andreu Mas-Colell, en la roda de premsa posterior al consell executiu.

"Aquesta legislatura ha de veure la fi de la crisi. Abans que les coses millorin, a curt termini empitjoraran. El 2013 serà un any difícil i de recessió a Europa i a Espanya. L'objectiu de dèficit del 0,7% no té lògica, està en contradicció amb la lògica econòmica. Representa un esforç desmesurat en moments de recessió econòmica. Representa fer com a mínim un ajust de la mateixa magnitud que s'ha fet en els darrers dos anys", ha denunciat el conseller.

stats