NOVA ETAPA
Política 11/04/2013

Mas encarrega al Consell Assessor per a la Transició Nacional definir l'estructura de l'estat propi

Aquest organisme preveu tenir a punt l'informe sobre la consulta sobiranista abans de l'estiu

Oriol March
1 min
El Consell Assessor per a la Transició Nacional en la seva primera reunió, amb Artur Mas / MANOLO GARCÍA

BarcelonaEl conseller de la Presidència, Francesc Homs, ha assegurat aquest dijous que el Consell Assessor per a la Transició Nacional (CATN) emetrà fins a vint informes aquest 2013 sobre les estructures d'estat necessàries per a Catalunya en el camí cap a la consulta. Aquests informes, que es distribuiran en quatre àmbits (estructures d'estat, consulta, processos cap a l'estat propi i "altres temes"), s'encarregaran de dibuixar com serà l'estat propi i quins processos se seguiran per arribar-hi.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Homs ha avançat que aquest CATN tractarà temes com el repartiment d'actius entre Catalunya i Espanya en cas d'independència, la hisenda pròpia, les vies legals per fer la consulta, les relacions amb la Unió Europea i, fins i tot, l'energia en un estat propi. L'informe sobre la consulta estarà a punt abans de l'estiu.

El CATN s'ha reunit per primera vegada aquest dijous. El seu objectiu és assessorar el Govern a l'hora d'explorar els camins per fer la consulta sobiranista que CiU i ERC tenen pactada per al 2014. Depèn del departament de la Presidència i està integrat per 14 representants del món acadèmic i civil català. El president és Carles Viver Pi-Sunyer i a la reunió d'aquest dijous hi han assistit, com a membres del Govern, la vicepresidenta Joana Ortega i el conseller de Justícia, Germà Gordó.

stats