NEGOCIACIONS PARLAMENTÀRIES
Política 20/09/2011

Homs insisteix a situar la presentació dels pressupostos més enllà de les eleccions del 20-N

El portaveu del Govern es mostra escèptic davant de la demanda del PP d'aplicar una moratòria al final de les curses de braus a Catalunya

S. González / O. March
1 min

BarcelonaEl portaveu del Govern, Francesc Homs, ha tornat a insistir aquest dimarts que l'executiu vol allunyar els pressupostos de la Generalitat pel 2012 més enllà de les eleccions del 20-N per tal d'evitar que caiguin en el "pim-pam-pum electoral", tal com publica avui l'ARA en edició paper. Això sí: Homs ha assegurat que s'està parlant, ja sigui de manera formal o informal, amb totes les forces polítiques que integren el Parlament. "Volem preservar, pel bé del país i per responsabilitat, el debat dels pressupostos per davant del període electoral", ha indicat el portaveu del Govern.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Pel que fa a la voluntat del PP, amb qui CiU va pactar els pressupostos de 2011, de posar sobre la taula de negociacions una moratòria per allargar el final de les curses de braus a Catalunya –i així no haver de fer front a les compensacions econòmiques als empresaris taurins en concepte de benefici cessant–, Homs s'ha mostrat escèptic i ha recordat que, en anteriors converses, els populars no havien fet aquesta exigència. També ha recordat quina és la posició dels nacionalistes sobre l'assumpte taurí i ha advocat per complir la llei.

Homs no ha volgut situar cap partit com a soci preferent –"en política no hi ha preferència", ha dit– i ha indicat que pactaran els comptes amb qui millor predisposició hi posi i amb qui més "ajudi" per tirar endavant uns pressupostos que seran restrictius de nou, com ja va passar amb els de 2011.

stats