CONSELL EXECUTIU
Política 25/01/2011

Homs insisteix que el Govern no promourà les consultes independentistes

"Em remeto al programa electoral", ha assegurat el portaveu del Govern, dos dies després que el portaveu de CiU al Parlament donés suport explícit i elogiés la consulta de Terrassa

S.gonzález/m.colomer
1 min

BarcelonaEl portaveu del Govern, Francesc Homs, ha insistit que el Govern "no promourà les consultes" perquè es tracta d'una iniciativa de "la societat civil", malgrat que CDC s'implica en l'organització a nivell municipal. "Em remeto al programa electoral", ha afirmat Homs, que sí que ha destacat que la voluntat del Govern de mantenir-se "al marge" és independent de l'opinió personal dels seus membres.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El tripartit havia dit sempre que no tenia opinió respecte a les consultes, per la presència de tres partits diferents, cosa que CiU havia criticat reiteradament. Malgrat això, però, el departament de Governació, llavors en mans del republicà Jordi Ausàs, facilitava material a les coordinadores locals que ho demanaven. De fet, quan es va fer públic que Governació cediria les urnes de Barcelona Decideix per a la consulta del 10-A, l'expresident José Montilla ho va desautoritzar.

stats