DRET A DECIDIR
Política 29/04/2013

Homs: "Seria una temeritat explicar els escenaris alternatius si Madrid prohibeix la consulta"

El conseller de la Presidència, en una conferència organitzada per la Fundació Fòrum Barcelona, ha assegurat que el govern espanyol no permetrà la consulta "perquè sap quin seria el resultat"

Oriol March
1 min

BarcelonaEl conseller de la Presidència, Francesc Homs, ha reptat el govern espanyol a sotmetre a referèndum l'Estatut retallat pel Tribunal Constitucional (TC). "No ho fan ni ho faran perquè saben el resultat, de la mateixa manera que no permeten la consulta sobiranista perquè saben què passaria", ha assegurat Homs en una conferència organitzada per la Fundació Fòrum Barcelona.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El dirigent de CiU ha apuntat que "si l'Estat prohibeix la consulta, el Govern i la direcció de CiU hauran de prendre decisions", però ha assegurat que seria una "temeritat" explicar aquests moviments perquè seria "avançar les jugades al contrincant en una partida d'escacs".

En tot cas, Homs ha insistit que "la decisió sobre el rumb" ja està presa i que no hi ha marxa enrere en el camí cap a l'estat propi.

La conferència l'ha introduït Jacint Borràs, que ha carregat contra els que ahir diumenge van xiular al president de la Generalitat, Artur Mas, durant la final de l'Open Banc Sabadell-Trofeu Comte de Godó. "Són gent que s'ho ha trobat tot fet a la vida, i ara haurien de posar-hi l'espatlla", ha insistit Borràs, històric de CDC i membre de la junta de Joan Laporta quan aquest presidia la junta del Barça.

stats