CONSELL EXECUTIU
Política 07/06/2011

Homs: "No retallarem el doble com ens convida a fer el govern espanyol"

El portaveu deplora l'actitud del PSC i recorda que "és un partit de govern i no d'opisició" i que, per tant, té "al seu abast" fer canviar incompliments de l'estat que afecten Catalunya

S. González / R. Tugas
1 min

BarcelonaEl portaveu del Govern, Francesc Homs, ha reiterat que la Generalitat no està disposada a retallar el pressupost del 2011 més d'un 10%. "És una posició ferma, indiscutible i taxativa", ha dit Homs, qui ha deplorat "l'agressivitat de determinats sectors espanyols" que demanen que es retalli el doble. "No retallarem el doble com ens convida a fer el govern espanyol", ha sentenciat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Homs ha subratllat que el que realment crea "confiança" és actuar amb "serietat i rigor" i elaborar uns pressupostos que considerin "allò que realment es pot fer". El portaveu ha recordat que si l'estat espanyol "compleix" pagant allò que deu, Catalunya sí que podria arribar a l'1,3% del PIB que fixa l'Estat.

El portaveu ha assegurat que el Govern està "sorprès" amb l'actitud del PSC i ha recordat que encara són un "partit de govern i no d'oposició" i que, per tant, té "al seu abast canviar moltes de les coses" que ara s'incompleixen. En aquest sentit, Homs ha dit que no donen per tancades les negociacions per buscar un suport més enllà del PP per a l'aprovació dels pressupostos, tot i que tenen "poques esperances" amb els socialistes, mentre que amb ERC "es veurà en els propers dies".

stats