CONSELL EXECUTIU
Política 25/10/2011

El Govern engega un pla de xoc per frenar l'atur

Així ho ha explicat el conseller d'Empresa i Ocupació, Francesc Xavier Mena, en la roda de premsa posterior al consell executiu

Oriol March
1 min

BarcelonaEl Govern posa en marxa un pla de xoc per frenar l'atur. Així ho ha explicat el conseller d'Economia i Empresa, Francesc Xavier Mena, en la roda de premsa posterior al consell executiu. El pla concreta 10 mesures, entre les quals la col·laboració público-privada amb empreses de col·locació laboral o bé projectes als ajuntaments. L'objectiu, segons Mena, és reduir l'atur a la meitat al final de la legislatura.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Les deu mesures són les següents:

1. Concessió d'ajuts a petites empreses (menys de 25 treballadors) per al foment de la contractació de persones aturades amb formació ocupacional realitzada i subvencionada al SOC.

2. Contractació de persones aturades que hagin exhaurit la prestació per desocupació o el subsidi d'atur mitjançant plans d'ocupació adreçats a entitats locals

3. Millora de la qualificació, de l'ocupabilitat i la contractació de persones amb dificultats d'inserció mitjançant el programa "Treball als barris"

4. Contractació a través de plans d'ocupació adreçats a entitats sense ànim de lucre

5. Acord de col·laboració amb entitats sense ànim de lucreper desenvolupar amb cívico-social adreçat a persones receptores del subsidi de desocupació o de la PIRMI.

6. Acord de l'homologació prèvia de les agències de col·locació

7. Ampliació de la xarxa d'Aules Actives de Recerca de Feina

8. Projecte d'orientació de persones en situació d'atur de llarga durada

9. Programa de Crèdit Formació per al Treball adreçat a persones aturades que es vulguin formar qualificadament

10. Cursos de català per a persones estrangeres

stats