Política 11/02/2011

La Fiscalia Anticorrupció demana una multa de 41.250 euros per a Francisco Camps per suborn

El president de la Generalitat valenciana i tres excàrrecs del PP del seu entorn són acusats formalment de suborn continuat per haver acceptat "vestits fets a mida" i altres regals "per al seu ús personal" de la trama Gürtel

Efe
1 min

ValènciaLa Fiscalia Anticorrupció demana que el president de la Generalitat valenciana, Francisco Camps, sigui condemnat a una multa de 41.250 euros per un delicte de suborn continuat en relació al cas Gürtel, segons l'escrit d'acusació enviat a la Sala Civil i Penal del Tribunal Superior de Justícia del País Valencià.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Es demana la mateixa multa per a l'exsecretari general del PP al País Valencià, Ricardo Costa, i per a l'excap de gabinet de la conselleria de Turisme, Rafael Betoret. Per a l'exvicepresident del govern de Camps, Víctor Campos, la multa demanada per la fiscalia és de 35.000 euros.

Els quatre implicats són acusats de suborn continuat per haver acceptat regals dels caps de la trama Gürtel, Francisco Correa, Álvaro Pérez i Pablo Crespo.

En l'escrit d'acusació, el fiscal apunta que, entre 2005 i 2008, Correa, Pérez i Crespo, amb "l'objectiu de guanyar-se l'amistat i el favor" d'alguns funcionaris i autoritats, els van fer arribar "de forma continuada" determinats regals "per al seu ús personal".

La fiscalia assegura que els imputats van acceptar regals "com ara vestits fets a mida, calçat i altres peces de roba", conscients que els eren lliurats precisament pel càrrec públic que ocupaven, des del qual podien prendre decisions o exercir la seva influència sobre determinades matèries.

stats