POLÍTICA
Política 12/07/2011

Arrenca l'audiència prèvia del cas dels vestits per decidir si s'obre judici contra Francisco Camps

El jutge instructor escolta les declaracions de pèrits i testimonis, informes dels advocats i gravacions sense que compareguin els imputats

Acn
2 min
Eleccions amb imputats

ValènciaEl Tribunal Superior de Justícia (TSJ) valencià acull aquest dimarts l'audiència preliminar prèvia a l'obertura de judici oral o l'arxivament del procediment contra Francisco Camps en el conegut com a cas dels vestits, conseqüència del Gürtel. El jutge instructor, José Flors, escolta els pèrits, els testimonis (entre els quals es troba el sastre de Camps), els informes de l'acusació i la defensa, així com algunes gravacions. Al costat del president valencià també s'investiga el diputat a les Corts Valencianes Ricardo Costa, l'exvicepresident valencià Víctor Campos i l'excap de gabinet de Turisme Víctor Betoret. El magistrat farà pública la decisió abans d'aquest divendres.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El jutge pot prendre la decisió sobre si obrir o no judici oral contra Francisco Camps un cop finalitzi l'audiència prèvia, i té un màxim de tres dies per fer-ho. Contra la decisió d'obertura de judici no hi ha lloc a recurs, mentre que si s'arxiva sí que es podria recórrer la decisió.

A la vista prèvia no és necessari que hi compareguin els imputats. El president Camps es troba aquest dimarts de viatge a Brussel·les, on té previstes diverses trobades per abordar qüestions relacionades amb el Corredor Mediterrani.

Segons les conclusions provisionals de les parts, la Fiscalia Anticorrupció considera que el president de la Generalitat valenciana ha de pagar 41.250 euros de multa per un delicte continuat de suborn passiu per haver acceptat de la trama Gürtel diversos regals com els vestits fets a mida.

Anticorrupció demana cinc mesos i 15 dies de multa a Camps, a 250 euros al dia. Segons el Codi Penal, aquesta és la màxima sanció que es pot demanar, de tres a sis mesos de multa, atès que el delicte de suborn passiu impropi no implica presó.

El fiscal considera provat que els quatre imputats varen rebre regals per valor de més 40.000 euros en tres anys. Pel que fa al president Camps, la fiscalia creu que hauria rebut 14.000 euros en regals com 12 vestits, quatre americanes, cinc parells de sabates i quatre corbates, atorgats atenent a la seva condició de president de la Generalitat valenciana.

El PSPV-PSOE, personat a la causa, eleva fins a tres anys de presó, vuit d'inhabilitació de càrrec públic i una multa de 46.000 euros la pena, perquè considera que existeix un delicte de suborn propi, no impropi com denuncia la fiscalia, ja que els regals que presumptament va oferir la trama Gürtel es varen materialitzar en contractacions.

La defensa de Camps, per la seva banda, sol·licita l'arxivament de la causa i manté que el president valencià va pagar en metàl·lic i no va rebre cap regal.

stats