Política 16/09/2014

Gallardón posa Catalunya d'excusa per no parlar de l'avortament

El ministre de Justícia diu que ara toca "centrar tots els esforços" a frenar la consulta del 9-N

Joan Rusiñol
1 min

MadridEl ministre de Justícia, Alberto Ruiz-Gallardón, no vol avançar si el govern espanyol ha decidit ja desar en un calaix el seu projecte de reforma de la llei de l'avortament. Per això, a l'entrada d'un esmorzar informatiu a Madrid ha assegurat que ara toca "centrar tots els esforços" del seu departament a frenar "el desafiament sobiranista" de Catalunya". A la interrupció voluntària de l'embaràs assegura que s'hi referirà la setmana que ve.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Gallardón ha donat per fet que l'executiu espanyol presentarà un o dos recursos al Tribunal Constitucional –aquesta setmana o a principis de la que ve– per paralitzar la llei de consultes del Parlament i la convocatòria de la consulta que signarà el president de la Generalitat, Artur Mas, emparant-se en aquesta normativa.

Algun diari madrileny especula ja avui amb la possible retirada de la política del ministre de Justícia si el president espanyol, Mariano Rajoy, acaba optant per no tirar endavant el projecte de llei. Una polèmica que el ministeri no vol alimentar.

stats