RETALLADES TAMBÉ PER A LES FAMÍLIES
Política 10/02/2011

La Generalitat es planteja restringir les ajudes a infants entre 0 i 6 anys

El secretari de Família de la Generalitat, Ramon Terrassa, ha avisat avui que serà "molt difícil" mantenir les ajudes a famílies amb fills de 0 a 6 anys i ha explicat que la Generalitat es planteja restringir-les a les famílies més necessitades

Redacció
1 min

BarcelonaEn declaracions a Rac1, Terrassa ha declarat que "serà molt difícil poder mantenir aquest tipus d'ajudes tal com han estat els últims anys". Fins ara, les famílies amb fills de fins a tres anys rebien una ajuda universal de 625 euros a l'any i les famílies monoparentals i les nombroses amb fills entre tres i sis anys rebien una subvenció de 745 euros. "Tant de bo puguin seguir sent universals, però en les circumstàncies actuals serà difícil, que consti que no estic dient que desapareixeran", ha aclarit Terrassa, que no ha descartat començar a aplicar canvis aquest mateix any, informa Efe.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El Departament de Benestar i Família vol "prioritzar les ajudes a les famílies que realment ho necessiten", segons Terrassa, que ha aclarit que els criteris per rebre o no la subvenció serien el nivell de renda o el tipus de família. Actualment, el Departament deu 150 milions d'euros i unes 150.000 famílies estan pendents de rebre les ajudes, algunes d'elles des de l'any 2009, ha informat Terrassa.

Segons el secretari de Família, "la major part" d'aquests 150 milions d'euros que es deuen en concepte d'ajudes "no estaven comptabilitzats" en els pressupostos de 2010 i "hauran d'assumir-se en el pressupost de 2011", ha detallat. Terrassa ha aclarit que la decisió de restringir les ajudes no es prendrà fins que s'elaborin i s'aprovin els pressupostos de 2011. "Tot depèn dels diners disponible, i per això no em puc comprometre en cap data", ha postil·lat Terrassa, que ha afegit que "en les circumstàncies actuals, en els anys 2011 i 2012 serà difícil mantenir" les subvencions al nivell actual.

stats