POLÍTICA
Política 22/06/2012

El president del TSJC diu que el cas Dívar malmet la imatge de tota la justícia

El magistrat es mostra totalment en contra de la proposta de la supressió del TC que va fer Aguirre

Ara / Acn
1 min

BarcelonaEl president del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), Miguel Ángel Gimeno, ha admès aquest divendres que la polèmica al voltant del ja expresident del Tribunal Suprem i del Consell General del Poder Judicial (CGPJ), Carlos Dívar, danya la imatge de tota la justícia. Tot i que ha volgut separar la funció jurisdiccional del govern dels jutges i de les disputes polítiques, Gimeno ha reconegut que "no és un episodi bo per a la justícia, no n'ha sortit ben parada".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Gimeno ha dit que Dívar tenia un càrrec polític, com a president del CGPJ, i això comporta certes responsabilitats que, segons el president del TSJC, Dívar ha assumit de la manera que ha cregut més correcta. "Quan les coses no surten, s'ha de fer alguna cosa, com dimitir", ha opinat.

En contra de la supressió del TC

Gimeno també s'ha mostrat totalment contrari a la proposta de la presidenta de Madrid, Esperanza Aguirre, de convertir el Tribunal Constitucional (TC) en una sala del Suprem. Segons el magistrat, que no ha volgut valorar les declaracions d'Aguirre, el TC és un òrgan "constitucional bàsic". "Una altra cosa és que s'hagi de millorar el seu funcionament i no trigui tant en les seves resolucions", ha dit, i ha afegit que espera que Aguirre fes les declaracions "sense haver-les reflexionat".

stats