Política 30/08/2011

La Generalitat rebutja la reforma constitucional i anuncia una llei pròpia d'estabilitat pressupostària

El Govern ha fet oficial avui el seu rebuig a la reforma Constitucional que van pactar el PSOE i el PP i que avui ha iniciat els seus tràmits al Congrés dels Diputats. Francesc Homs ha advertit que s'ha fet amb un "menyspreu absolut" a la Generalitat i ha apuntat que aprovar-la per un referèndum seria "del tot convenient".

Pere Martí
1 min

BarcelonaEn la primera reunió del consell executiu després del període de vacances, que ha estat presidida per la vicepresidenta Joana Ortega, el portaveu del Govern ha explicat aquest rebuig per tres motius. En primer lloc, perquè no serveix per donar tranquil·litat als mercats. En segon lloc, perquè econòmicament és contraproduent per crear el creixement que es necessita per preservar l'estat del benestar. I en tercer lloc, perquè va en contra de l'autogovern de Catalunya.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En absència d'Artur Mas, que ha suspès la seva agenda per la mort d'una de les seves germanes, el Govern ha debatut la reforma i ha lamentat especialment que populars i socialistes es neguin a fixar el límit del dèficit de les autonomies. Homs ha explicat que és un sistema "injust" perquè exigeix més a les comunitats que a l'Estat i ha advertit que amb les presses que s'ha fet seria "del tot convenient" aprovar-la en referèndum. En aquest escenari, el Govern ha anunciat que impulsarà la seva pròpia llei d'estabilitat pressupostària, que donarà a conèixer els pròxims dies i que vol aprovar abans que la llei orgànica espanyola.

stats