DIADA NACIONAL
Política 13/09/2011

El Govern “reprova” la crema de banderes espanyoles i deplora que es vinculi amb la transició nacional

El portaveu de l'executiu considera que el que "realment crea inquietud" és que es relacionin aquestes actituds "violentes" amb el sentiment majoritari de la societat catalana

Redacció
1 min

BarcelonaEl portaveu del Govern, Francesc Homs, ha “reprovat” aquest dimarts els actes de “violència” com la crema de banderes espanyoles i fotografies del monarca durant l'Onze de Setembre a Barcelona. Ho ha fet després que l'Audiència Nacional espanyola hagi obert una investigació i hagi demanat informació d'urgència a la Generalitat entorn de la crema de banderes. En roda de premsa, però, Homs no ha esclarit si el departament d'Interior ja ha lliurat la informació requerida.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Ara bé, el portaveu del Govern ha alertat que el “el que de debò genera inquietud és com es presenten les coses”. Ho ha dit en un clar retret als mitjans espanyols que han “pretès” vincular la crema de banderes amb el discurs sobre la transició nacional del president de la Genertalitat, Artur Mas: “Pretendre lligar aquestes actuacions que el Govern i la immensa, immensíssima, majoria de la societat reprova amb la transició nacional cap al dret a decidir genera una gran incertesa, perquè vol dir que no es respecta cap límit a l'hora de presentar les coses”. “No s'hi val tot. No hi ha dret que es vinculin aquestes imatges amb el sentir majoritari d'un poble i amb l'expressió del president entorn de la transició nacional”, ha afegit.

stats