Política 04/03/2015

Juncker diu que Espanya i Portugal no tenen cap "pla diabòlic" per acabar amb el govern grec

Mariano Rajoy rebaixa la tensió amb Alexis Tsipras i desitja el millor a aquell país

Joan Rusiñol
1 min

MadridEl president de la Comissió Europea, Jean Claude Juncker, ha tirat de sentit de l'humor per assegurar que no ha observat cap "pla diabòlic" dels governs espanyol i portuguès per derrocar el govern d'esquerres de Grècia. Ho ha dit a Madrid, a preguntes de la premsa, sobre l'acusació que el primer ministre grec va llençar contra Mariano Rajoy i al primer ministre de Portugal, Pedro Pasos Coehlo, acusant-los de posar pals a les rodes de l'entesa econòmica amb Brussel·les.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Juncker ha comparegut a la Moncloa al costat dels dos mandataris i del president francès, François Hollande, després de signar la Declaració de Madrid sobre interconnexions elèctriques a Europa.

El president europeu, molest per haver de respondre diverses preguntes sobre Grècia després d'una cimera que no hi tenia res a veure, ha afirmat que si hagués detectat moviments contra l'executiu de Tsipras hagués actuat, però que no ha estat així. Espanya i Portugal tenen "bones intencions" ha dit.

Rajoy també ha aprofitat les preguntes de la premsa per intentar rebaixar la tensió amb el seu homòleg grec. Ha desitjat el millor pel poble d'aquell país. Ha assegurat que, com qualsevol soci i aliat, espera que les coses els vagin bé. "La clau és que es mantinguin les formes i es complexin els compromisos", ha afegit.

stats