Política 14/12/2011

Correa es nega a declarar i Crespo afirma que Camps es pagava els seus vestits

El jutge ha acceptat la decisió, ja que tots dos estan imputats en el cas Gürtel

Ara
2 min

BarcelonaFrancisco Correa, suposat cap de la trama Gürtel, s'ha negat a declarar al judici que fiscalitza el cas, en el qual s'està jutjant Francisco Camps i Ricardo Costa. Correa ha seguit les indicacions del seu advocat en relació a la seva imputació en dos processos judicials oberts a València i a Madrid sobre la trama Gürtel amb els quals podria existir relació. Pablo Crespo, també implicat i que comparteix advocat amb Correa, només ha respost les preguntes de la defensa de Francisco Camps, de qui ha dit que es pagava els seus vestits.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El primer testimoni citat a declarar ha sigut Francisco Correa. El cap de la trama Gürtel, que segons ha dit desconeixia fins avui que estava imputat en la investigació assumida pel Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana per un possible finançament irregular del PP valencià relacionat amb la trama, ha plantejat el seu dret a no declarar.

La fiscal, consultada pel magistrat, ha acceptat l'argumentació de Correa, ja que "és cert que està imputat per altres fets molt vinculats a aquesta causa", entre ells "un Gürtel 2" a València, tesi que ha subscrit l'acusació popular.

Per la seva banda, el lletrat de Francisco Camps també s'ha mostrat d'acord amb la petició de no declarar, però ha advertit al tribunal que la segona causa que se segueix a València "no guarda la més mínima connexió" amb aquesta, ja que en cas contrari el Tribunal Superior de Justícia valencià les hauria acumulat, cosa que va descartar aquest organisme judicial.

Posteriorment s'ha cridat a declarar Pablo Crespo, que només ha respost les preguntes de la defensa de Camps, de qui ha assegurat que es pagava els vestits.

Després que el jutge hagi acceptat la seva petició, la representant del ministeri fiscal ha exposat les preguntes que li hauria fet en cas que hagués volgut declarar, entre elles si recordava haver comprat peces de vestir per a Camps i Ricardo Costa i quan va saber que estava sent investigat per la Fiscalia Anticorrupció.

stats