Política 12/09/2011

Gabilondo defensa la immersió però exigeix a Mas que compleixi la llei

El ministre d'Educació recorda que la decisió per resoldre la situació creada pel TSJC està en mans del Govern

Acn
2 min

MadridEl ministre d'Educació, Ángel Gabilondo, ha defensat aquest dilluns la immersió lingüística a Catalunya com a model educatiu alhora que ha instat la Generalitat a "complir" la interlocutòria del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) sobre el castellà a les aules. Ha dit que ha de ser el Govern qui ha de decidir com l'aplica. "La sentència del Tribunal Constitucional deixa a mans de la Generalitat la capacitat d'organitzar aquest model, i això s'ha de fer", ha afirmat, i per tant "la Generalitat ha d'adoptar les mesures necessàries per garantir que en el model actual d'immersió s'imparteixi també castellà de la manera que marca la justícia".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Gabilondo ha fet aquestes manifestacions a la roda de premsa que ha ofert sobre l'inici del curs escolar. El ministre ha assegurat que la sentència del TSJC no ha fet canviar la seva idea sobre la immersió a Catalunya com a "element de cohesió i d'igualtat d'oportunitats" i ha recordat que les dades i estudis comparatius de què disposa el ministeri d'Educació "diuen que els resultats no són pitjors a Catalunya que a la resta d'Espanya".

Malgrat tot, i a preguntes dels periodistes, ha afirmat que el seu govern "demana expressament que es compleixi la sentència". Segons Gabilondo, el seu ministeri porta dos anys "parlant" amb Catalunya sobre la immersió, també amb ocasió de la llei d'educació catalana, quan "es va obrir un debat molt intens sobre si calia recórrer-la o no". El PP ho va fer "però el govern espanyol no, i va buscar un espai per al compliment del que exigeix la legislació vigent".

En aquest sentit ha recordat que el Congrés ha de debatre en breu una interpel·lació sobre mesures de reconeixement de la llengua catalana i que el PSOE "està treballant per trobar una proposta transaccional que permeti establir i consensuar la posició que tenim". "Serà un bon lloc per veure quina és la nostra posició, ha dit.

stats