Política 05/08/2016

Gabriel creu que la nova cúpula de la CUP seguirà amb "tensions"

La diputada anticapitalista espera que el nou secretariat "segueixi tenint debat" intern però demana que es faci "l'esforç de respectar internament i externament" les decisions preses

Acn
2 min
La diputada de la CUP Anna Gabriel en l'entrevista a l'ACN.

BarcelonaLa CUP va finalitzar la passada mitjanit el procés de votació per escollir el nou secretariat, la nova cúpula del partit, que ha de substituir una direcció en què hi va haver dimissions per discrepàncies internes fa dos mesos. El resultat no se sap encara, però la diputada Anna Gabriel ja ha posat deures al secretariat naixent. En una entrevista a l'ACN, Gabriel ha vaticinat que la direcció escollida seguirà tenint "tensions internes" i ha demanat que des del primer moment intentin evitar que això es vegi "com una crisi permanent" dins la CUP.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Malgrat defensar que els membres del secretariat han se seguir "tenint debat" i, si convé, discrepar els uns dels altres, la diputada creu que la nova direcció neix amb "el repte" de "dotar-se d'una responsabilitat col·lectiva" perquè quan "es prengui una decisió, la majoria dels membres facin l'esforç de respectar-la internament i externament".

El procés de renovació del secretariat de la CUP és, per Anna Gabriel, "un pas més que es fa com a organització" que arriba en un moment "on hi ha hagut molts debats interns". En declaracions a l'ACN, la diputada admet que després de les dimissions i les tensions viscudes en aquest curs polític, "és cert que calia un nou equip de treball". Però tot i això, Gabriel creu que "de debat i tensions internes, segurament n'hi haurà sempre". "No sóc poc partidària de magnificar el debat i convertir-lo en una crisi permanent, que sembla que és el que té la CUP", assegura.

Per a la diputada, assolir aquest punt és "un repte del nou secretariat". És per això que creu que tant ella com gran bona part de l'organització estarà a disposició d'aquesta tasca. "Farem tot el que estigui a les nostres mans perquè sigui així", ha sentenciat.

Els resultats de la votació se sabran aquest divendres al vespre o dissabte al matí. Des de dijous a la mitjanit, quan es va tancar el període de votació, el sistema està comprovant que el procés telemàtic i informàtic sigui correcte i que no ha tingut cap problema. De les votacions en sortirà el suport que rep la candidatura conjunta –l'única que s'ha presentat– on hi ha l'exdiputat Quim Arrufat i el regidor de Girona Lluc Salellas, i s'escolliran els membres del secretariat que es presenten en solitari.

stats