Política 11/04/2012

Gallardón: “L'estat autonòmic és un dels grans avenços de la democràcia"

En declaracions a RAC 1, el ministre de Justícia descarta la proposta d'Esperanza Aguirre de recentralitzar competències, però advoca per eliminar les duplicitats entre l'Estat i les autonomies i assegura que les dues administracions es necessiten "per igual"

Ara
1 min

BarcelonaLa proposta d'Esperanza Aguirre d'obrir un debat sobre la recentralització de les competències autonòmiques en educació, sanitat i justícia topa amb la negativa del seu propi partit. El mateix Rajoy ja va dir aquest dimarts, després de reunir-se amb la presidenta de la Comunitat de Madrid, que "ni es planteja ni es discuteix" canviar l'estat de les autonomies, una idea que ha rebut el suport avui del ministre de Justícia.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En declaracions a 'El món a RAC 1', Alberto Ruíz-Gallardon s'ha situat als antípodes del discurs d'Aguirre i ha assegurat que l'estat autonòmic és "un dels grans avenços de la democràcia". No obstant això, el titular de Justícia advoca per eliminar les "duplicitats" entre l'Estat i les autonomies, i recorda que la millor fórmula per superar la crisi és "sumar" els esforços de "totes les administracions". "L'Estat som tots", diu Gallardón, que insta tots els fronts polítics a "remar en la mateixa direcció" i subratlla que l'Estat necessita les autonomies com "les autonomies necessiten l'Estat".

stats