POLÍTICA
Política 02/05/2012

Gallardón avisa que la fiscalia investigarà el cas Urdangarin fins al final

Assegura que el govern no ha donat cap instrucció que limiti l'autonomia dels fiscals

Agències
1 min
Rajoy conversa amb Santamaría i Gallardón al Congrés / EFE

BarcelonaEl ministre de Justícia, Alberto Ruiz-Gallardón, ha subratllat avui que la fiscalia investigarà tots els fets relacionats amb el sumari en què està implicat Iñaki Urdangarin i ha deixat clar que el Govern no ha donat cap instrucció que limiti l'autonomia dels fiscals. Abans d'assistir als actes pel dia de la Comunitat de Madrid, Ruiz-Gallardón ha parlat davant els periodistes en relació amb el fet que Urdangarin i el seu exsoci Diego Torres hagin plantejat a la Fiscalia Anticorrupció un pacte per declarar-se culpables a canvi de lliurar-se de la presó.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El ministre ha recordat que els fiscals tenen "plena autonomia" per investigar causes penals "en tots els casos, i també en aquest". Ha apuntat que l'obligació del ministeri fiscal en una investigació és aclarir tots els fets i portar les indagacions "fins al final". "Cap fet pot deixar de ser investigat per la fiscalia i posat en coneixement del jutge per a la seva valoració", ha dit el titular de Justícia, que ha remarcat que l'estat de dret implica "la igualtat de tothom davant la llei".

Una vegada investigat el cas en què està implicat Urdangarin, correspondrà al jutge prendre les decisions d'acord amb el Codi Penal, segons Gallardón. Per la seva banda, el vicesecretari d'Organització i Electoral del PP, Carlos Floriano, ha dit avui en una entrevista a RNE que la llei "ha de ser igual per a tothom" i que s'ha d'aplicar "en els seus justos termes". Després de manifestar el respecte del seu partit per les decisions judicials, Floriano ha recordat que a Espanya la llei "arriba a tothom igual".

stats