Política 12/04/2014

García Albiol (PP) creu que el comportament d'Artur Mas és propi dels "antisistema"

L'alcalde de Badalona demana al president que aturi la consulta després del rebuig del Congrés i l'acusa d'ignorar la legalitat vigent i viure "en el seu 'Matrix', en la seva realitat virtual"

Acn
1 min

VicL'alcalde de Badalona, Xavier García Albiol, ha comparat aquest dissabte la postura d'Artur Mas en el procés sobiranista amb el comportament propi dels "antisistema". "Està usant els mateixos instruments que utilitzen els antisistema, no reconeix la legalitat vigent i continua vivint en una situació irreal, en un món fictici", ha dit Albiol durant una visita al Mercat del Ram de Vic. "Quan la legalitat no li agrada la ignora, per continuar vivint en el seu 'Matrix', en la seva realitat virtual", ha afegit. Una postura que, segons l'alcalde del PP, està perjudicant no només al propi president i al seu partit, sinó també al conjunt de la ciutadania catalana.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Albiol ha demanat a Mas "que reflexioni" per centrar-se en "plantejaments realistes", i ha afirmat que "el govern espanyol vol arribar a acords i vol ajudar a Catalunya". Per aquest motiu, li ha demanat al president que "accepti el que va aprovar el Congres del Diputats aquest dimarts" i li ha recordat que la cambra espanyola "també representa als catalans". Segons el popular, si Mas creu que aquesta representativitat no serveix de res, "potser hauran de valorar també, quina importància tenen els diputats de CiU".

El badaloní també s'ha referit a les declaracions d'aquest divendres del president en què animava a "buscar amics" a Europa i li ha recomanat que deixi de fer el ridícul a Europa com, en el seu parer, ja va fer setmanes enrere amb la carta que va enviar als mandataris europeus. "Sembla que no ha escarmentat i continua posant-se en evidència a ell mateix i al conjunt dels catalans", ha afegit.

stats