CONVIVÈNCIA
Política 10/03/2011

García Albiol diu que la decisió de la jutgessa d'arxivar la querella de SOS Racisme avala el seu discurs

El regidor popular afirma que tornaria a repartir els díptics en els quals es vinculava la delinqüència amb el col·lectiu de gitanos romanesos. SOS Racisme recorrerà la resolució judicial

Joan Serra
1 min
Xavier García Albiol, regidor del PPC a l'Ajuntament de Badalona

BarcelonaSense dissimular la seva satisfacció, el candidat del PPC a l'alcaldia de Barcelona, Xavier García Albiol, ha afirmat avui que el fet que la justícia hagi arxivat la querella per inicitar a l'odi contra determinats col·lectius immigrants avala el seu missatge polític. "Ja no val dir que García Albiol i el PPC estan fent un discurs xenòfob. Hi ha una resolució que confirma que el discurs que faig és totalment vàlid", ha expressat el regidor popular. El candidat badaloní ha recordat que el resultat de la querella demostra que el procés era una iniciativa política destinada a silenciar-lo. "Ara correspon al PSC, ICV i l'alcalde de Badalona demanar disculpes, no a mi sinó als ciutadans", ha afirmat el regidor de Badalona.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El jutjat d'instrucció número 2 de Badalona (Barcelonès) ha arxivat la querella que va presentar SOS Racisme contra García Albiol en descartar que els díptics que va distribuir suposessin un delicte de provocació a l'odi i la violència contra els gitanos romanesos. El fiscal de Delictes d'Odi, Miguel Ángel Aguilar, va arribar a prendre declaració al líder del PPC de Badalona. Avui García Albiol ha volgut agrair a Alicia Sánchez Camacho i Alberto Fernández Díaz que l'acompanyessin en aquella compareixença judicial i també ha admès que no descarta prendre iniciatives semblants a les del polèmic díptic en la propera campanya municipal. SOS Racisme recorrerà la decisió del jutjat.

stats