POLÍTICA
Política 07/09/2011

García Albiol declara avui davant del jutge pels pamflets sobre els romanesos

L'alcalde de Badalona s'enfronta a una querella per odi racial. La presidenta del PPC, Alicia Sánchez-Camacho, l'acompanyarà per donar-li suport

Agències
1 min
El líder popular Xavier García Albiol fa un petó a la vara del batlle en  la seva presa de possessió com a nou alcalde de Badalona.

BadalonaL'alcalde de Badalona, el popular Xavier García Albiol, declara avui davant del jutge pels pamflets en què es relacionava els immigrants romanesos amb la delinqüència. L'alcalde badaloní s'enfronta a una querella per incitació a l'odi racial que va presentar contra ell SOS Racisme. Albiol arribarà al jutjat d'Instrucció número 2 de Badalona, acompanyat de la presidenta del PP de Catalunya, Alicia Sánchez-Camacho, que vol donar d'aquesta manera el seu suport a l'alcalde badaloní.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

L'Audiència de Barcelona va ordenar el 24 de maig passat que el Jutjat d'Instrucció número 2 de Badalona admetés a tràmit la querella contra el dirigent popular. La decisió era conseqüència del recurs presentat per SOS Racisme i la Federació d'Associacions Gitanes de Catalunya contra una resolució del jutjat badaloní, que havia arxivat una querella anterior contra Albiol pels mateixos pamflets. Des que va rebre la citació judicial, García Albiol s'ha mostrat tranquil en tot moment, ja que, com va declarar llavors, considera que es tracta "d'un pur tràmit". A la compareixença de l'alcalde de Badalona hi assistirà el Fiscal d'Odi i Discriminació de la Fiscalia de Catalunya, Miguel Ángel Aguilar, que va arribar a prendre declaració a García Albiol pels fullets xenòfobs l'octubre de l'any passat.

stats