Política 01/07/2011

García Albiol no cedirà el poliesportiu de Llefià per al Ramadà

L'alcalde de Badalona argumenta que durant aquell mes l'equipament està tancat

Acn
2 min

BadalonaL'alcalde de Badalona, Xavier García Albiol, ha decidit finalment que el seu govern no cedirà el poliesportiu de Llefià a la comunitat islàmica durant el Ramadà. L'alcalde manifesta, en un comunicat, que "qualsevol entitat pot llogar un espai municipal" però afegeix que en aquest cas no es donen les 'condicions adequades", entre les quals que el pavelló estigui en funcionament, "un requisit que no es compliria durant el mes d'agost". La decisió arriba després que el regidor d'Esports, Juan Fernández, havia explicat, en declaracions a l'ACN, que l'Ajuntament estudiava cedir l'equipament als musulmans a canvi d'una tarifa d'ús especial.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

García Albiol ha optat per no cedir el pavelló de Llefià per al Ramadà, que dura de l'1 al 30 d'agost. Segons ha explicat l'alcalde en un comunicat, "qualsevol entitat pot llogar un espai municipal, però s'han de donar les condicions adequades", com ara que no hi hagi prevista "cap altra activitat" que no sigui la "pròpia de la instal·lació", que aquesta "sigui adequada per a l'ús que se li vulgui donar i que estigui en funcionament", cosa que no passa durant el mes d'agost quan l'espai està tancat.

García Albiol ha explicat que l'any passat el govern municipal del PSC "va cedir gratuïtament l'antiga caserna dels bombers a la comunitat musulmana per a les celebracions del Ramadà". Aquest any la comunitat musulmana va demanar el 19 de maig -quan encara hi havia l'anterior govern- l'habilitació del pavelló i ja llavors es va respondre que "era impossible la utilització d'aquest equipament esportiu perquè durant el mes d'agost aquest espai romandria tancat". El nou govern municipal ha tornat a rebre la petició i finalment ha optat per denegar-la.

Aquesta decisió arriba després que el regidor d'Esports, Juan Fernández, afirmés en declaracions a l'ACN que l'Ajuntament s'estava plantejant cedir el poliesportiu a canvi d'una tarifa d'ús "especial", que seria superior a l'habitual ja que tots els equipaments esportius estan tancats a l'agost. Fernàndez ho argumentava en què 'tots els equipaments esportius estan tancats a l'agost i, per tant, s'ha de sufragar el cost de mantenir-lo obert'.

stats