Política 29/05/2012

Margallo creu que la xiulada del Calderón "debilita" Espanya i pot fer pujar la prima de risc

Segons el ministre d'Exteriors, considerar la protesta com a mostra de "llibertat d'expressió" és un "autèntic disbarat"

Ara
2 min

BarcelonaEl ministre d'Exteriors, José Manuel García-Margallo, assegura que fets com la xiulada a la final de la Copa del Rei perjudica "els interessos de tots els espanyols". "No diré que hi ha una relació exacta entre la prima de risc i els xiulets a l'himne, però una debilitat en la nació és una cosa que els mercats oloren", conclou el ministre.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Des del seu punt de vista, xiular contra l'himne espanyol va ser un "autèntic disbarat" i qualifica la protesta d'"horrible" perquè debilita la identitat de la nació espanyola en un moment de "tempesta perfecta".

En una entrevista que ha concedit a Telecinco, el ministre ha assenyalat que les xiulades no van ser "llibertat d'expressió" i que considerar-les així és un "autèntic disbarat". "Em sembla horrible perquè debilitem la identitat de la nació en un moment en què estem en aquesta tempesta perfecta que vostè diu i necessitem presentar-nos com una nació unida", argumenta.

García-Margallo opina que els "països seriosos actuen com a països seriosos" i que el que va passar abans de la final futbolística va ser un "autèntic disbarat". Assegura: "Em sento molt espanyol i em fa molt mal. Vaig jurar bandera al dia següent".

Aquestes declaracions s'afegeixen a les que ha fet el ministre de Defensa, Pedro Morenés, aquest matí de dimarts. El membre de l'executiu de Rajoy ha dit que respectar l'himne és el que faria "qualsevol bon espanyol" i ha recordat que hi ha un protocol a seguir quan sona l'himne nacional. Tot i que no és de compliment obligat –només hi estan obligats els policies i els militars–, Morenés ha remarcat que posar-se dret i escoltar les notes de l'himne quan sona és el que faria "qualsevol bon espanyol".

stats