Política 04/05/2016

Garzón dóna per feta l'entesa amb Podem tot i admetre "diferències"

"Si no ho féssim, seria desaprofitar una oportunitat històrica i donar ales al PP per seguir governant", diu el líder d'IU a Catalunya Ràdio

Ara
2 min
Alberto Garzón i Pablo Iglesias no aniran junts finalment a les eleccions generals.

BarcelonaEls militants encara poden participar a la consulta interna fins aquest dijous, però el líder d'IU, Alberto Garzón, ja dóna per fet que aquesta vegada si anirà de la mà de Podem a les eleccions del 26-J. "Si no ho féssim, seria desaprofitar una oportunitat històrica i donar ales al PP per seguir governant", ha assegurat en una entrevista a Catalunya Ràdio.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Garzón ha defensat la necessitat de bastir una candidatura que tingui garantida l'oportunitat de quedar per davant del PSOE. Amb tot, ha admès que té diferències amb el líder de Podem, Pablo Iglesias. "Ens portem bé, però tenim les nostres diferències", ha reconegut. Ha puntualitzat que, per exemple, no han compartit la mateixa estratègia en els últims quatre mesos per intentar forjar un acord d'investidura. "Nosaltres hem anat a dialogar amb totes les forces, ells tenien una estratègia diferent", ha assegurat. Amb tot, ha subratllat que és l'eix comú que els va acabar aplegant en una taula de negociació amb el PSOE el que ara de primar per consolidar una coalició en la qual es "respectin les identitats de cada partit".

En els darrers dies, continuen les negociacions a contra rellotge entre Podem i Esquerra Unida (IU) a Saragossa per segellar una aliança electoral de cara el 26-J. Els secretaris d'organització dels respectius partits, Pablo Echenique i Adolfo Barrena, es van reunir aquest dimarts a Saragossa per llimar els últims segells de la negociació. Les dues formacions es declaren "optimistes" sobre l'aliança electoral i preveuen anunciar-la en "uns dies", va assenyalar la portaveu adjunta de Podem al Congrés, Irene Montero.

Garzón també ha advocat per modificar el paper actual del Tribunal Constitucional (TC) i "les seves interpretacions cada vegada més regressives de la Constitució", un problema que ha considerat que cal aturar un cop vistes les sentències i els recursos del govern espanyol contra lleis catalanes com la de pobresa energètica.

stats