Política 06/07/2015

Garzón lamenta la "falta de voluntat política" de Podem per crear una candidatura conjunta per a les generals

El candidat d'IU a la Moncloa avisa que el seu partit "no contempla una altra hipòtesi" perquè "qualsevol alternativa és perdre"

Laia Vicens
2 min

BarcelonaEl candidat d'IU a les generals, Alberto Garzón, ha lamentat la falta de "voluntat política" de Podem per impulsar una candidatura unitària entre els dos partits de cara a les eleccions generals de la tardor. En una roda de premsa a Barcelona al costat de Joan Herrera (ICV) i Joan Josep Nuet (EUiA), Garzón ha afirmat que és el moment de "superar els esculls" que poden sorgir, com les sigles o els noms. "A Catalunya ja hi és, aquesta voluntat política, però Podem no la té, encara", ha criticat, després que Pablo Iglesias tanqués la porta a presentar-se amb IU a les generals.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Tot i aquesta negativa, Garzón ha afirmat que el seu partit "no contempla una altra hipòtesi" que la de presentar-se amb una "candidatura d'unitat popular a l'Estat", perquè "qualsevol altra alternativa és perdre", ha dit. Així, ha posat a disposició de la causa "l'experiència, la formació, els 30.000 militants i els quadres del partit" per "contribuir humilment al canvi". "Seria un error excloure subjectes polítics per al canvi", ha avisat.

Sobre Grècia: "És una batalla de tots els pobles d'Europa: Grècia ha canviat el curs dels fets a la UE"

Sobre la victòria del 'no' al referèndum de Grècia, Garzón ha dit que és "una batalla de tots els pobles d'Europa" i no només el grec. "Avui canvia el curs dels fets a la UE", ha augurat Garzón, que ho ha situat com un "fracàs de la 'troica'" perquè és un 'no', ha dit, a les polítiques d'austeritat.

Així, ha fet una crida a obrir "un període de reflexió per canviar el rumb" de la Unió Europea. Un nou camí que creu que Syriza ha començat amb gestos com la celebració del referèndum i la dimissió del seu ministre de Finances, Iannis Varufakis, tot i la victòria del 'no'.

stats