Política 19/01/2012

Garzón reivindica les escoltes als advocats de Gürtel en el seu últim torn de paraula com a acusat

El magistrat insisteix que controlar les converses dels imputats de la trama i els seus defensors en les visites a la presó era necessari per evitar que tornessin a delinquir

Efe
1 min
Baltasar Garzón i el seu advocat, en l'últim de judici / EFE

MadridEl jutge Baltasar Garzón ha assegurat aquest dijous que assumeix totes i cadascuna de les decisions adoptades en relació a la intervenció de les comunicacions a la presó als imputats del cas Gürtel i els seus advocats, i ha assegurat que no es va violentar el dret de defensa, sinó que aquest dret es va protegir.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Així ho ha recalcat el magistrat, suspès de les seves funcions a l'Audiència Nacional des del maig del 2010, en el seu torn d'última paraula en la vista al Tribunal Suprem en què ha estat jutjat per haver ordenat les escoltes. El judici ha quedat vist per a sentència aquest dijous a la tarda.

"Assumeixo totes i cadascuna de les decisions. Van ser preses reflexivament en compliment de la més estricta legalitat", ha afirmat Garzón, després de reiterar que eren l'única via possible per evitar que la trama seguís delinquint des de la presó.

stats