Política 01/12/2014

Gay de Montellà apel·la al diàleg i demana que es reconegui la "personalitat pròpia" de Catalunya

"A cada família tots som diferents, no pretenem ser tots iguals, pretenem portar-nos bé", assegura el president de Foment del Treball

Europa Press
1 min

BarcelonaEl president de Foment del Treball, Joaquim Gay de Montellà, ha apel·lat aquest dilluns al diàleg del govern espanyol i de la Generalitat i ha demanat que es reconegui la "personalitat pròpia" catalana perquè Espanya i Catalunya puguin avançar juntes. En declaracions a Onda Cero recollides per Europa Press, ha considerat que en els pròxims dos mesos hi ha possibilitats de diàleg: "Entenc que hi ha camí; un governant ha de fer el màxim esforç encara que li costi i el dificulti, però per això l'han escollit els ciutadans".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En aquesta línia, ha demanat abandonar actituds d'"acritud i distància" pels dos costats i ha destacat la necessitat que Catalunya recuperi el camí d'aliances que va portar molt bé en els anys 80 i 90. En nom de la convivència, el president de la patronal catalana ha considerat que ha de posar-se en valor l'article segon de la Constitució, on es reconeix l'existència de nacionalitats i regions: "A cada família tots som diferents, no pretenem ser tots iguals, pretenem portar-nos bé".

"Si no acceptem que hi ha personalitats dins del nostre Estat, serà molt difícil, i més si volem que sigui solidari i que sigui sostenible, tot l'Estat", ha argumentat. "Portem molt temps tancant portes i cal obrir finestres per obrir després la porta gran", segons Gay de Montellà, qui ha dit que el que no té gaire lògica és que d'acord amb una qüestió de solidaritat es pretengui mantenir un estatus per molt temps. La "solidaritat és una situació circumstancial i no per sempre", perquè si no, es crea l'origen d'un greuge que complica la normalitat, ha dit el president de Foment del Treball.

stats