Política 20/07/2014

Èxode massiu a Gaza després que Israel hagi intensificat l'ofensiva terrestre

Milers de persones fugen del barri de Shujaiya, a l'est de la franja, escenari d'intensos i repetits bombardejos d'Israel per terra i aire. Almenys hi han mort 40 persones i els ferits s'eleven a més de 400

Efe
1 min
Els bombardejos a Shayaía han provocat un èxode massiu / EFE

GazaL'exèrcit israelià ha anunciat que ha expandit la seva fase terrestre de l'operació militar en curs a Gaza, després que les seves tropes envaïssin la franja la nit de dijous. "Forces addicionals s'han sumat als esforços per combatre el terrorisme a la franja de Gaza i establir una realitat en què els residents israelians puguin viure segurs", s'indica en un breu comunicat, en què precisa que la nova fase s'ha iniciat aquesta nit passada.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El portaveu per a mitjans estrangers de l'exèrcit, el tinent coronel Peter Lerner, assegura en el comunicat que la mesura s'ha adoptat per decisió del govern israelià i en línia amb un pla de contingència de l'estament militar. "En la preparació de la missió, les forces han desenvolupat un intens entrenament en el període de planificació i estan preparades i llestes per a això", afegeix el responsable militar.

Èxode massiu

L'exèrcit israelià ha intensificat la seva incursió per terra penetrant més cap a l'interior, després que en només 72 hores 5 soldats morissin en combat, un d'ells per foc amic. En aquest mateix període de temps, més de cinquanta palestins, la majoria civils, han mort en intensos bombardejos per terra, mar i aire.

Mentrestant, milers de persones miren d'abandonar el barri de Shujaiya, a l'est de la franja de Gaza, objecte aquesta nit passada d'intensos bombardejos d'Israel per terra i aire. Almenys hi haurien mort 40 persones i més de 400 haurien resultat ferides, segons les informacions que arriben de la zona de conflicte. Aquesta xifra, però, creixerà al llarg del dia, segons pronostiquen els serveis sanitaris.

stats