POLÈMICA INTERNA
Política 26/06/2012

Geli rebutja la comissió d'investigació de sanitat

La comissió d'investigació sobre sanitat al Parlament proposada pel PSC encara no s'ha creat però ja té una primera detractora, Marina Geli. L'exconsellera va criticar com ha actuat la direcció del partit.

Pere Martí
2 min
Geli rebutja la comissió d'investigació de sanitat

BARCELONA.L'exconsellera Marina Geli no va dubtar ahir a expressar el seu malestar per com el seu partit ha impulsat una comissió d'investigació de la sanitat a Catalunya, sacsejada per diversos casos de corrupció, alguns dels quals es van produir durant l'època en què governava el tripartit. L'argument de Geli és que amb aquesta comissió el PSC corre el risc de carregar-se tota la gestió en sanitat feta per l'anterior govern i per molts municipis socialistes. "Podem prendre mal", va advertir davant l'executiva del PSC celebrada ahir al matí.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Geli va explicar que hauria estat millor demanar una compareixença a petició pròpia per aclarir el que fes falta, però la direcció va optar per demanar una comissió d'investigació per esbrinar les "possibles irregularitats" en la gestió de la sanitat catalana. Concretament el PSC vol que la comissió investigui preferentment la Corporació de Salut del Maresme i La Selva, la Fundació Privada de Gestió Sanitària de l'Hospital de la Santa Creu i de Sant Pau, la relació entre el Servei Català de Salut i el Consorci de Salut i Social de Catalunya (antic Consorci Hospitalari de Catalunya, CHC), el Grup Sehrs (de Ramón Bagó), el hòlding municipal Innova de Reus (dirigit durant anys per Josep Prat, el president de l'Institut Català de la Salut) i l'empresa CCM Estratègies i Salut (de Carles Manté). La direcció del PSC és conscient que la comissió comportarà compareixences de dirigents socialistes, però ho justifica en nom de la "transparència".

Mala fe

La intervenció de Geli va ser secundada per Lluís Miquel Pérez, exalcalde de Reus, a qui la CUP acusa d'estar vinculat al cas Innova. Pérez va arribar a parlar de "mala fe" d'alguns companys d'executiva per haver proposat la comissió d'investigació. En defensa de tots dos va sortir l'alcalde de Lleida, Àngel Ros, que va subratllar que amb una compareixença a petició pròpia n'hi hauria hagut prou per demostrar la transparència i va considerar innecessària la comissió d'investigació.

L'exconsellera també va recordar que és "arriscat" demanar una comissió en plena ofensiva de CiU i PP per retallar la sanitat pública i establir el model de Madrid, on s'externalitzen a empreses privades molts serveis. L'entorn de Geli va atribuir l'anunci de la comissió d'investigació de sanitat al fet que el PSC es va veure superat per ICV, ERC i SI en la comissió d'investigació de les caixes i en aquesta ocasió no volia quedar-se enrere per marcar perfil d'oposició. Una altra lectura que es fa des del mateix entorn és que darrere de la petició de la comissió es debilita el perfil polític de Geli, que és un dels puntals d'Àngel Ros de cara a les primàries per escollir candidat a la Generalitat.

stats