Política 01/09/2011

La Generalitat Valenciana obre la porta a replantejar-se el decret que suprimeix l'ensenyament en català

Escola Valenciana agafa la notícia amb prudència a l'espera de reunir-se amb el conseller d'Educació perquè els hi confirmi

Redacció
1 min
No a la proposta de Camps

BarcelonaLa Generalitat Valenciana podria plantejar-se deixar en paper mullat el decret de l'exconseller d'Educació, Alejandro Font de Mora, que suprimia les línies d'ensenyament en català. Així ho ha insinuat aquest dijous el president valencià, Alberto Fabra, que s'ha reunit amb els representants dels grups de l'oposició. En acabar la reunió amb Esquerra Unida, la seva portaveu, Marga Sanz, ha dit als mitjans que el president es podria plantejar eliminar aquest decret. Tot i l'eufòria de Sanz, Fabra no ha volgut confirmar aquest extrem i només ha expressat la seva aposta pel trilingüisme.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En canvi, Escola Valenciana ha explicat en un comunicat que agafaven amb "prudència" aquest anunci de Fabra que els havia arribat per via de la portaveu d'EUPV. Per això, l'entitat té previst reunir-se dilluns amb l'actual conseller d'Educació, José Císcar, perquè els expliqui fins a quin punt és cert o no que es podria deixar sense efecte el decret. En cas que això tiri endavant, "serà gràcies a la mobilització de la societat valenciana durant els últims mesos", diu Escola Valenciana.

La trobada del seu president, Vicent Moreno, amb el conseller Císcar serà la primera vegada en setze anys que el titular del departament d'Educació rep una delegació d'una de les principals associacions cíviques valencianes.

stats