IRREGULARITATS A L'ADMINISTRACIÓ
Política 02/06/2011

La Generalitat acomiada l'exgerent de carreteres implicat en la trama de Gisa

La Guàrdia Civil el va detenir per haver acceptat suposadament suborns del que es considera el cervell de la trama de constructores que es repartien obres públiques

Redacció
2 min

BarcelonaLa Generalitat ha acomiadat l'exgerent de Carreteres de GISA a Girona, Jordi Vergé, arran del cas de les adjudicacions irregulars d'obra. Vergé, que ostentava el càrrec des del 2001, va ser detingut el febrer per la Guàrdia Civil, acusat d'haver acceptat un suborn per part dels cervells de la trama de constructores que es repartien obres. Tot i que Vergé va rebre 35.000 euros per un error, en realitat n'havia de percebre 60.000. A l'expedient que li va obrir la Generalitat, i que ha acabat amb el seu acomiadament, el Govern hi fa constar que l'antic gerent va "abusar de la seva situació en benefici propi" i va actuar amb mala fe. L'acomiadament es va fer efectiu ara fa una setmana, el 25 de maig, informa l'ACN.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La investigació de la Guàrdia Civil va permetre descobrir una espècie de càrtel d'empreses que es repartia el pastís de l'obra pública a les comarques gironines. El directiu, de 48 anys, en feia nou que era gerent de Carreteres de GISA a Girona. Vergé, es va negar a declarar davant la jutgessa que instrueix el cas, i va quedar en llibertat amb càrrecs. Se l'acusa dels delictes de suborn i alteració de preus en subhastes i concursos públics. Juntament amb ell, la Guàrdia Civil també va detenir directius de les empreses Construccions Rubau S.A., Rubau Tarrés S.A. i Servià Cantó S.A.

Tot i que un primer informe de l'Oficina Antifrau no va poder detectar que hi hagués hagut favoritismes a l'hora d'adjudicar obres de GISA, i s'està pendent d'un anàlisi més exhaustiu, sí que el nom del gerent apareix clarament vinculat almenys amb un cas de suborn. I és que, com recull el sumari del cas, Jordi Vergé va cobrar 35.000 euros d'un dels cervells de la trama. Ara la Generalitat l'ha acomiadat arran del cas de les adjudicacions irregulars. Entre els motius que consten a l'expedient per acomiadar-lo hi figura el "conflicte d'interessos", que el gerent ha fet un "trencament greu de la bona fe" i que, sobretot, ha fet un abús de poder. En aquest sentit, l'expedient recull que Jordi Vergé ha "abusat de la seva posició en benefici propi".

stats