Política 19/08/2012

La Generalitat vol demanar el rescat el 28 d'agost per evitar més "problemes de tresoreria"

La vicepresidenta del Govern, Joana Ortega, admet que segurament es formalitzarà l'adhesió al fons de liquiditat en el pròxim consell executiu

Marc Toro
1 min

PradesLa vicepresidenta del Govern, Joana Ortega, ha reiterat aquest diumenge que Catalunya s'acollirà al fons de liquiditat autonòmic, tot i que ha matisat que ho farà en funció "de les mesures que demani" el govern espanyol. "No podem confondre el fons de liquiditat amb el control que l'Estat vulgui exercir sobre l'economia catalana", ha explicat Ortega, que ha volgut deixar clar que el Govern ja ha executat "mesures de rigor i d'austeritat per activa i per passiva".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Per aquest motiu, la vicepresidenta ha aclarit que la "línia roja" que no poden traspassar els ajustaments econòmics és la que "vulnera l'estat del benestar". Tot i això, Ortega ha admès que segurament l'executiu demanarà l'adhesió al fons de liquiditat després del pròxim consell executiu, el dia 28 d'agost. Si s'allargués més enllà de l'octubre, la vicepresidenta ha admès que el Govern tindria "problemes de tresoreria".

ERO com a últim recurs

Per altra banda, Ortega ha assegurat que els ERO que va anunciar recentment per al sector públic són "l'ultim recurs que vol el Govern", i tot i que ha admès que s'han pres totes les mesures que permetien mantenir el màxim de llocs de treball", ha destacat que "encara no hi ha cap mesura presa en ferm".

stats