POLÍTICA
Política 19/06/2012

El Govern culpa l'executiu de Rajoy del "desconcert" europeu amb Espanya

El portaveu de l'executiu considera "incomprensible" com està actuant el govern espanyol després del rescat europeu, i l'insta a aplicar ja les mesures que recomana l'FMI

M.colomer
1 min

BarcelonaEl Govern considera que és responsabilitat de l'executiu de Mariano Rajoy el "desconcert" i la desconfiança d'Europa i els mercats amb Espanya. Pel portaveu del Govern, Francesc Homs, "hi ha decisions i maneres d'explicar del govern espanyol que resulten incomprensibles". Així, ha posat d'exemple "sorprenent" com l'executiu espanyol "ha despatxat" les recomanacions del Fons Monetari Internacional, que advoca perquè Espanya apugi l'IVA i retalli el sou dels funcionaris. "Si això ens desconcerta a nosaltres, com no ha de desconcertar fora?", ha asseverat Homs. En roda de premsa després de la reunió del consell executiu, Homs ha ironitzat: “El govern espanyol ha de fer com ICV davant les receptes de l'FMI?”.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Ara bé, el portaveu de l'executiu no ha volgut aventurar si considera que Espanya va directe cap a un segon rescat, després que ahir es demostrés que les eleccions gregues no eren el principal problema que agreujava la crisi del deute espanyol.

"Els catalans, a la nostra"

Davant aquesta situació, Homs ha defensat que el govern de Catalunya ha d'actuar amb criteri propi, encara que sense perdre de vista l'entorn: "Els catalans hem d'anar a la nostra".

stats