Política 16/04/2012

La Generalitat estalviarà 20.000 euros amb el tancament de les piscines de dues presons

Són les de Brians 2 i Lledoners. A més, l'executiu català tampoc posarà en marxa les dels centres penitenciaris de Puig de les Basses (Figueres) i de Mas d'Enric (El Catllar)

Efe
1 min

BarcelonaLa Generalitat ha decidit tancar les piscines de les presons de Brians 2 (Baix Llobregat) i Lledoners per raons pressupostàries. Les instal·lacions, segons han informat fonts del departament de Jústica, tenen un cost de manteniment anual de 10.000 euros cadascuna. L'executiu pretén estalviar, amb aquesta mesura, fins a 20.000 euros, que se sumarà a l'estalvi de no posar en marxa les piscines dels centres penitenciaris de Puig de les Basses (Figueres, Alt Empordà) - que s'havia construït - i de Mas d'Enric (El Catllar, Tarragonès) - les obres de la qual estan a punt de finalitzar-se.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Segons el departament de Jústícia, aquestes instal·lacions tenen poc ús, ja que són descobertes i només s'utilitzen a l'estiu. Per contra, la presó de joves de la Roca del Vallès (Vallès Oriental), que és més petita i té un ús més intensiu, es mantindrà operatiu.

Segons publica avui 'El País' i recull EFE, la direcció general de serveis penitenciaris ha demanat als directors dels centres afectats que presentin projectes per aprofitar aquests espais i donar-los un ús alternatiu. Entre d'altres propostes, s'ha pensat instal·lar camps de futbol i altres pistes lúdiques, que podrien ser utilitzades pels reclusos durant tot l'any.

stats