POLÍTICA
Política 16/04/2012

La Generalitat presenta factures pendents amb proveïdors per valor de 1.984 MEUR

El Govern ha enviat al ministeri d'Hisenda un total de 268.489 factures per adherir-se a la línia extraordinària de finançament

Acn
1 min

BarcelonaL'executiu català ha presentat al ministeri d'Hisenda 168.489 factures pendents de pagament per valor de 1.984 MEUR per tal d'acollir-se a la línia finançada per l'ICO per facilitar el retorn dels deutes pendents de les administracions, segons les dades facilitades aquest dilluns per l'ACN.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Aquest diumenge ha acabat el termini per presentar les factures que encara no s'han pagat a data de 31 de desembre del 2011. La xifra de factures que ha presentat el Govern correspon als departaments de la Generalitat i al sector públic, format per entitats del sector administratiu i entitats públiques. Totes les autonomies s'han adherit a aquesta línia de crèdit menys el País Basc, Navarra i Galícia. El passat 9 de març, el consell de ministres va aprovar un pla de 35.000 MEUR per facilitar que comunitats autònomes i ajuntaments afrontin els deutes que tenen pendents amb els seus proveïdors. Concretament, es tracta d'una línia financera amb la participació de l'Institut de Crèdit Oficial (ICO), que facilita crèdits a un interès del 5%, amb dos anys de cadència i un termini de devolució de deu anys.

Del total de 35.000 MEUR, el govern espanyol calcula que les comunitats autònomes en necessitaran uns 17.000 i els ajuntaments els 18.000 restants. Tot i així, la xifra de cada autonomia no es farà pública fins dimarts vinent. Totes les comunitats s'han acollit a aquesta línia extraordinària menys el País Basc, Navarra i Galícia, que, segons han assegurat, no necessiten diners per pagar factures de l'any passat.

stats