LES FINANCES DE LA GENERALITAT
Política 16/12/2011

Proveïdors: les víctimes de la falta de liquiditat

Els funcionaris cobraran tard fins el 20% de la paga de Nadal per l'¡mpagament dels 759 milions per part del govern espanyol

Sara González
1 min
Els proveïdors ofereixen una gran quantitat de serveis a l'administració pública. Ara es troben que són els principals damnificats de la falta de liquiditat del Govern.

BarcelonaEl govern de José Luis Rodríguez Zapatero marxarà de la Moncloa en vigílies de Nadal tocant directament la butxaca dels proveïdors de la Generalitat i, en menor mesura, la dels funcionaris catalans. Els 759 milions d'euros de la disposició addicional tercera que el l'executiu espanyol es nega a pagara a Catalunya obliguen el Govern a treballar en un trencaclosques de tresoreria que tindrà com a grans damnificades les empreses que presten serveis a l'administració pública, a les quals se'ls retardarà encara més els pagaments en un context econòmic ja de per sí asfixiant.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

També els funcionaris es poden veure esquitxats per la manca de liquiditat: podrien cobrar tard, com a màxim el 20% de la paga de Nadal.

"Estem estudiant cas a cas", va anunciar ahir el conseller d'Economia, Andreu Mas-Colell. I és que en els darrers dies el departament està trucant un per un els proveïdors per veure quins d'ells són més susceptibles de suportar sense grans perjudicis un ajornament encara més acusat dels pagaments.

Podeu llegir la informació completa a l'ARA Premium.

stats