DRET DE DECIDIR
Política 14/09/2012

Gerard Quintana: "Creia que era possible l'opció federal, però fa temps que vaig deixar de creure-hi"

El cantant fa una valoració "extremadament positiva" de la manifestació de la Diada, que va servir per "demostrar al Govern i a Madrid quina era la voluntat del poble de Catalunya"

Acn
2 min
Gerard Quintana aquest divendres al Mercat de Música Viva de Vic

VicEl cantant Gerard Quintana ha afirmat aquest divendres que "quan els independentistes eren molt pocs podia compartir algunes idees amb ells", tot i que no era independentista, perquè "creia que era possible una opció federalista". "Sembla que no ha pogut ser", constata, i "ja fa temps que vaig deixar de creure en el federalisme". El cantant, que va ser objecte de polèmica en aparèixer a 'El convidat' de TV3 parlant en castellà als seus fills, i que va destacar també pel seu discurs obertament independentista en els concerts de retorn de Sopa de Cabra, ha fet una valoració "extremadament positiva" de la manifestació de la Diada i ha assegurat en declaracions a l'ACN des del Mercat de Música Viva de Vic que "els objectius es van complir amb escreix".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Quintana admet que és un dels ciutadans que han pujat al carro de l'independentisme desencantat per la situació d'encaix de Catalunya amb Espanya. "Potser és el meu cas", afirma, tot i que "quan els independentistes eren molt pocs" compartia algunes idees amb ells. Tot i així, creia que "era possible en el seu moment una opció federalista en la qual hi hagués espai per a la pròpia identitat, per autogestionar-nos i viure com a bons veïns". Això "no ha pogut ser", i per tant Quintana ja fa temps que va abandonar el projecte federalista, tal com van poder comprovar els assistents a tots els concerts de retorn de Sopa de Cabra a finals de l'any passat, on el cantat enarborava un desacomplexat discurs a favor de l'estat propi. "Fa uns quants anys que la reflexió m'ha portat aquí", ha explicat aquest divendres en declaracions a l'ACN des del Mercat de Música Viva de Vic.

"Hem demostrat quina era la voluntat del poble català"

Quintana ha fet una valoració "extremadament positiva" de la manifestació de la Diada de l'11 de Setembre, quan als carrers de Barcelona s'hi va "reunir molta gent en una jornada històrica i amb una actitud absolutament positiva i emprenedora". "Una de les coses que més em van impressionar va ser el bon ambient que es vivia, semblava que estàvem celebrant alguna cosa, el fet d'anar a una", ha expressat.

I ha afegit que la voluntat de reunir tanta gent era "demostrar al Govern i a Madrid quina era la voluntat del poble de Catalunya". "Va ser tan clar que no hi ha ambigüitats, gairebé no es parla del pacte fiscal, hem passat per sobre d'això", assegura.

"La independència no és una solució, és un camí"

Pel cantant gironí la independència, però, "no és una solució, és un camí que hem d'omplir de contingut" i que "ens ofereix la possibilitat de crear una cosa nova sense cometre els mateixos errors que estan cometent estats que tenen massa vicis".

stats