Política 09/09/2015

El líder del Sinn Féin, Gerry Adams: "Vull fer arribar la solidaritat de la Irlanda republicana al poble de Catalunya"

La plataforma Esquerres per la Independència fa públic un vídeo amb el també parlamentari irlandès en què reivindica el "dret" dels catalans a l'autodeterminació

M.colomer
1 min

Barcelona"Vull fer arribar la solidaritat de la Irlanda republicana al poble de Catalunya". Missatge de solidaritat sobiranista de l'històric líder del Sinn Féin i parlamentari nord irlandès Gerry Adams al procés d'autodeterminació de Catalunya. L'ha difós en un vídeo la plataforma Esquerres per la Independència. Adams se suma a les veus de solidaritat internacional que les últimes setmanes han trencat una llança en favor de la causa nacional catalana.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El líder dels independentistes nord irlandesos explica que aquest dijous serà a Barcelona el també dirigent del Sinn Féin Paul Maskey "per donar suport al dret que teniu a l'autodeterminació". "Us desitgem el millor, i ens plauria moltíssim que poguéssiu seguir endavant cap a l'autodeterminació", afirma Adams, que conclou amb un "visca la terra!".

Suport internacional al procés

Paul Maskey serà un dels dirigents polítics de l'esquerra europea que aquest dijous a les 18.30 h seran a la plaça del Rei de Barcelona per participar en l'acte 'Líders de l'esquerra europea pel dret a la independència'. Prendran part de l'esdeveniment també el portaveu de Sortu Pernando Barrena, l'eurodiputada pel Partit Verd de Suècia Bodil Valero, la diputada de l'SNP escocès Natalie McGarry i el diputat de l'Aliança Roja-Verda de Dinamarca Nikolaj Villumsen. Presentaran l'acte el diputat de la CUP Quim Arrufat i el candidat de Junts pel Sí Toni Comín.

stats